Hoe maak je een mal o.b.v. je zitting?

Rechthoekige zittingen zijn al lang niet meer de norm. Een afgerond hoekje daar, een enorm hap uit je kussen hier of een compleet set bootkussens waar geen hoek hetzelfde is.
Maar hoe kom je nu aan kussens die écht precies passen? Met alleen een lengte en een diepte maat kom jij geen steek verder...
Een (groot) stuk stevig papier kan dé oplossing bieden.

We laten je hieronder zien hoe je op basis van je zitting, mooie papieren mallen kunt maken. En met behulp van die mallen, kunnen wij je voorzien van nieuwe kussens die perfect op hun plek zullen passen.

test

Stap 1: Boodschappenlijst

Wat heb je nodig om een goede mal te maken? 

- De zitting/plek waar het kussen op moet passen
- Stevig papier, de beste mallen zijn gemaakt uit één stuk papier
- Potlood/pen/stift
- Schaar
- Eventueel plakband als de écht mal niet uit één stuk papier gemaakt kan worden (het liefst wel)
- Een rolmaat om de mallen/kussens op te meten (hiermee kunnen we je vooraf een indicatie van de prijs geven)
test

Stap 2: Paskamer

Neem een ruim stuk papier wat zeker op/in je zitting zal passen (en wat dus te groot zal zijn).
Plaats dit stuk papier op de zitting en probeer daarbij de vorm zo goed mogelijk tevoorschijn te laten komen in het papier. Heb je een stoel met een ronding aan de achterzijde? Duw het papier dan in die ronding. 
Let op dat je niet teveel vouwen creëert, dit kan problemen opleveren bij het knippen.

Teken met een stift, pen of potlood de vorm ruim na terwijl het papier nog op/in de zitting ligt. 
test

Stap 3: Knippen

Knip de mal zo strak en netjes mogelijk uit. Probeer hierbij de mal nét iets te ruim te knippen, zodat je zeker weet dat je 'm nog kunt bijwerken. Knip je 'm te klein, dan kan het zomaar zijn dat je opnieuw moet beginnen.
test

Stap 4: Check, check, dubbelcheck

Controleren maar! Heb je netjes geknipt? Leg de mal op zijn plek en controleer 'm goed. Zorg ervoor dat de vorm goed nagemaakt is en dat de mal overal nog wat 'ademruimte' heeft. Probeer een halve centimeter speling te hebben, zodat het kussen ook nooit te krap kan komen te zitten.
Heb je een symmetrische zitting of moet het kussen symmetrisch worden? Vouw de mal dan even dubbel en controleer of beide zijdes hetzelfde zijn.
test

Stap 5: Vanaf hier ritsen

Wanneer de mal perfect is uitgeknipt, vragen we nog een paar dingetjes van je. Heel belangrijk: de rits. Wat is de voorkant van je mal (en dus van je kussen straks) en wat de achterkant? Zo zorgen we er samen voor dat de rits ook niet ineens aan de voorkant van je stoel zit.
Schrijf je naam en/of ordernummer op, zodat we altijd weten van wie de mal is.
(Stap 5.5: Wil je vooraf weten wat de prijs zal zijn? Geef de grootste lengte- en dieptemaat van de mal door, samen met een foto en je wensen. Dan kunnen we je vooraf een indicatie geven.)
test

Stap 6: Postduif

Opsturen maar! Vouw je mal netjes op en stuur 'm in een envelop naar ons toe. Ons adres is:
nofruit
Industrieweg 3d
5262 GJ Vught
Nederland
Schrijf de afzender nog even op de envelop, mocht er iets bij de post niet goed gaan en hup naar de brievenbus.
Tijd om ons mailtje af te wachten, deze komt eraan zodra je mal bij ons binnen is!
test

Stap 7: Zitten!

Jouw werk zit erop, tijd voor ons om te laten zien wat we kunnen. Nadat we je hebben laten weten wat de kosten zijn en wat we gaan doen, gaat je bestelling in productie. Nu hoef je alleen nog maar in spanning af te wachten.Zodra je bestelling klaar is, ontvang je van ons een mailtje. Het duurt dan hooguit nog maar een paar dagen tot je een pakket in huis krijgt.
En dan is het moment daar, uitpakken en zitten maar! Als gegoten!

Écht persoonlijke aandacht

Simpel gezegd: We zijn er om jou te helpen de beste keuze te maken. Klinkt leuk? Het is echt waar ook! Lees onze reviews maar eens.

What else?

  • Uitgebreide ordercontrole
  • Betrouwbare levertijden
  • Niet goed, dan maken we het goed

Lees meer over onze Zekerheden

Reviews

Wij zijn blij met onze fans, en zij met ons ook!
Bestelling die een 10+ krijgt
Van Marielle
Er was iets misgegaan met de aanlevering bij het vervoersbedrijf, maar dit werd heel snel en uiterst vriendelijk opgelost. De kussens voldoen volledig aan de verwachting en zijn van goede kwaliteit.
Super snelle levering!
Van Linda
Na ontvangst van de kleurstalen hebben we onze kussens en hoezen besteld. Tot onze grote vreugde werden deze ruim twee weken eerder dan de bevestigde leverdatum al geleverd!
We werden keurig op de hoogte gehouden via de mail, we zijn super blij met onze kussens!
Blij met kussenhoezen
Van Corrie
Ik ben zeer tevreden over mijn bestelling. Deze keer nieuwe kussenhoezen voor onze camper. Staaltjes stof (gratis) maakten de keuze echt makkelijk, het online stappenplan voor wat je precies nodig hebt en hoe je de maten neemt werkt perfect. Daarnaast wordt alles in mijn ervaring prachtig op tijd geleverd. Heel erg tevreden. Inmiddels heb ik over de jaren heen nieuwe vullingen voor een hoekbank besteld, nieuwe kussens voor in een stacaravan, een nieuwe hoes voor onze tweedehands rotan bank buiten en nu dus camper kussenhoezen. Perfect alles!

We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Voor meer informatie of het wijzigen van instellen kijk je naar ons cookiebeleid.