Hoe bestel ik een kussen met een afwijkende vorm?

Steeds vaker krijgen we vragen over kussens met gekke vormen, afwijkende hoekjes en rondingen. Kunnen we deze maken en zo ja, hoe bestel je zoiets dan? We leggen het je graag uit.

Bij afwijkende vormen hebben we altijd een stevige, uitgeknipte, papieren mal nodig óf een simpele tekening. Welke van de twee, is afhankelijk van de vorm. Bij rechthoekige kussens met een hapje eruit volstaat een tekening meestal. Voor rondingen is altijd een mal nodig. In alle gevallen zul je even contact moeten hebben met een van onze zitadviseurs om zeker te zijn van de aanpak. Twijfel je of je een mal moet maken? Mail ons dan een schetsje met zoveel mogelijk maten en een foto van je zitplek. Wij kunnen je heel snel vertellen of je aan de slag moet met een schaar.

Om je op weg te helpen, vertellen we hieronder wat de aanpak is bij afwijkende vormen die je niet zelf via de website kunt ontwerpen. Zo kun je goed voorbereid aan de slag.

Stap 1: Maak er een rechthoek van

Kussens met afwijkende vormen rekenen we altijd uit op basis van rechthoekige kussens. Om een afwijkend kussen uit te rekenen, moeten we er dus eerst een rechthoekig kussen van maken. 

Teken heel simpel de vorm van je kussen en zet daar een rechthoek omheen. Meet vervolgens zo goed mogelijk die rechthoek op, om de langste lengte en diepste diepte (of hoogste hoogte) te krijgen. 

afwijkende vorm rechthoekig maken

___________________________

 

Stap 2: Ontwerp het rechthoekige kussen op onze website

Doorloop de stappen van onze ontwerptool en zorg ervoor dat je bij 'Vorm' een recht zit- of rugkussen kiest. 

Vul de grootste maten in die je opgemeten hebt bij de 'Afmetingen' en kies de vulling die je graag wil. 

 

Na de vulling, krijg je de mogelijkheid om een 'Afwerking' te kiezen. Let op! Je kunt hier niet voor een zijnaad kiezen. Kies dus een Tussenstuk of Dubbel Koord.

Ten slotte kies je de gewenste stof en kleur.

zijnaad niet mogelijk

___________________________

Stap 3: Bereken de prijs

Afwijkende kussens hebben meer aandacht nodig en worden op een iets andere, meer handmatige, manier verwerkt. Op deze kussens berekenen we dus een toeslag. Dit is vrijwel altijd 30% bovenop de prijs van het rechthoekige kussen wat je in de vorige stap ontworpen hebt.

Kortom: Reken 30% op de prijs van het rechthoekige kussen wat je uitgerekend hebt. 

(Let op, de definitieve/daadwerkelijke prijs van je afwijkende kussen krijg je altijd van een van onze zitadviseurs na het ontvangen van je mal of tekening. Dit kan wel eens hoger of lager uitvallen.)

toeslag berekening

___________________________

Stap 4: Ga aan de slag met je mal of tekening en neem contact op

Heb je een idee van de prijs? Dan is het tijd om de handen uit de mouwen te schudden. Je mag altijd eerst een tekening naar ons mailen om zeker te zijn of deze volstaat of dat je een mal moet maken. Weet je zeker dat je een mal moet maken? Dan mag je hier ook al mee aan de slag gaan.

Geef op je tekening én op je mal altijd aan waar je de rits wil hebben.

Hieronder vind je uitleg over het maken van mallen:

Stuur altijd nog een foto van je mal(len), zodat we deze even kunnen goedkeuren. Het komt wel eens voor dat we mallen afkeuren, omdat ze bijvoorbeeld niet uitgeknipt zijn of van verkeerd materiaal zijn gemaakt. Deze mallen sturen we dan terug naar je, waardoor het dus langer duurt voordat we aan de slag kunnen.

afgekeurde mallen

___________________________

Stap 5: De bestelling afronden

Is je mal goedgekeurd? Dan stuur je 'm gewoon in een envelop naar ons toe. Als wij 'm binnen hebben, meten we 'm na en sturen we je een definitieve prijsopgave. Ben je akkoord? Dan is het tijd om de bestelling af te ronden. In vrijwel alle gevallen zullen wij dit voor je doen, zodat alles meteen goed omschreven staat en je ook één factuur ontvangt, inclusief toeslag.

Wij zorgen ervoor dat je tekening wordt toegevoegd aan de bestelling of dat de bestelling samen met de mal op ons atelier terecht komt. Eenmaal in productie kunnen we niks meer aanpassen, dus controleer de orderbevestiging nog een keertje goed. Ook wij zijn maar gewoon mensen ;-)

Ben je eigenwijs en plaats je de bestelling zelf al? Dat kan, maar zorg er dan wel voor dat je een opmerking aan je bestelling toevoegt over je tekening of mal. Doe je dat niet, dan is de kans heel groot dat je rechthoekige kussens van ons krijgt. Het vermaken of opnieuw maken is dan voor eigen rekening.

Écht persoonlijke aandacht

Simpel gezegd: We zijn er om jou te helpen de beste keuze te maken. Klinkt leuk? Het is echt waar ook! Lees onze reviews maar eens.

What else?

  • Uitgebreide ordercontrole
  • Betrouwbare levertijden
  • Niet goed, dan maken we het goed

Lees meer over onze Zekerheden

Reviews

Wij zijn blij met onze fans, en zij met ons ook!
Bestelling die een 10+ krijgt
Van Marielle
Er was iets misgegaan met de aanlevering bij het vervoersbedrijf, maar dit werd heel snel en uiterst vriendelijk opgelost. De kussens voldoen volledig aan de verwachting en zijn van goede kwaliteit.
Super snelle levering!
Van Linda
Na ontvangst van de kleurstalen hebben we onze kussens en hoezen besteld. Tot onze grote vreugde werden deze ruim twee weken eerder dan de bevestigde leverdatum al geleverd!
We werden keurig op de hoogte gehouden via de mail, we zijn super blij met onze kussens!
Blij met kussenhoezen
Van Corrie
Ik ben zeer tevreden over mijn bestelling. Deze keer nieuwe kussenhoezen voor onze camper. Staaltjes stof (gratis) maakten de keuze echt makkelijk, het online stappenplan voor wat je precies nodig hebt en hoe je de maten neemt werkt perfect. Daarnaast wordt alles in mijn ervaring prachtig op tijd geleverd. Heel erg tevreden. Inmiddels heb ik over de jaren heen nieuwe vullingen voor een hoekbank besteld, nieuwe kussens voor in een stacaravan, een nieuwe hoes voor onze tweedehands rotan bank buiten en nu dus camper kussenhoezen. Perfect alles!

We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Voor meer informatie of het wijzigen van instellen kijk je naar ons cookiebeleid.