Hoe bepaal je de hoogte van een plof rugkussen?

Het bepalen van de hoogte van je plof rugkussens kan lastig zijn. Door de gerecyclede vlokkenvulling die we gebruiken krijg je een nonchalant kussen wat maar al te graag inzakt, krimpt en opgeploft wil worden. Gelukkig hebben we een heel eenvoudig sommetje om de juiste hoogte te bepalen.

 1. Je begint met het opmeten van de hoogte van je rugleuning. Waarschijnlijk heb je dit al gedaan, anders was je hier niet ;-) Heb je geen rugleuning die je op kunt meten of komen je plof rugkussens tegen een muur aan te staan? Dan is 40 tot 50 cm een fijne hoogte voor een plof rugkussen.
   
 2. Weet je al welke dikte je zitkussens krijgen (of hebben)? Mooi, die dikte hebben we namelijk nodig. Weet je die dikte niet? Klik dan eerst hier om erachter te komen wat de perfecte dikte voor jouw zitkussens is.
   
 3. Plof rugkussens mogen 10 cm hoger worden dan de rugleuning, anders zakken ze eronder.
   
 4. Nu is het een kwestie van rekenen:
  Neem de hoogte van je rugleuning en haal hier de dikte van je zitkussen vanaf. Tel er vervolgens weer 10 cm bij op en klaar is Kees.

 

Hieronder zie je het sommetje ook uitgebeeld:

sommetje plof rug

Voorbeeld:
Rugleuning = 43 cm hoog
Zitkussen = 8 cm dik
43 - 8 + 10 cm = Je plof rugkussens mogen 45 cm hoog worden

 

Vergeet niet dat je zitdiepte minimaal 60 cm moet zijn om voor plof rugkussens te kiezen.

 

Écht persoonlijke aandacht

Simpel gezegd: We zijn er om jou te helpen de beste keuze te maken. Klinkt leuk? Het is echt waar ook! Lees onze reviews maar eens.

What else?

 • Uitgebreide ordercontrole
 • Betrouwbare levertijden
 • Niet goed, dan maken we het goed

Lees meer over onze Zekerheden

Reviews

Wij zijn blij met onze fans, en zij met ons ook!
Bestelling die een 10+ krijgt
Van Marielle
Er was iets misgegaan met de aanlevering bij het vervoersbedrijf, maar dit werd heel snel en uiterst vriendelijk opgelost. De kussens voldoen volledig aan de verwachting en zijn van goede kwaliteit.
Super snelle levering!
Van Linda
Na ontvangst van de kleurstalen hebben we onze kussens en hoezen besteld. Tot onze grote vreugde werden deze ruim twee weken eerder dan de bevestigde leverdatum al geleverd!
We werden keurig op de hoogte gehouden via de mail, we zijn super blij met onze kussens!
Blij met kussenhoezen
Van Corrie
Ik ben zeer tevreden over mijn bestelling. Deze keer nieuwe kussenhoezen voor onze camper. Staaltjes stof (gratis) maakten de keuze echt makkelijk, het online stappenplan voor wat je precies nodig hebt en hoe je de maten neemt werkt perfect. Daarnaast wordt alles in mijn ervaring prachtig op tijd geleverd. Heel erg tevreden. Inmiddels heb ik over de jaren heen nieuwe vullingen voor een hoekbank besteld, nieuwe kussens voor in een stacaravan, een nieuwe hoes voor onze tweedehands rotan bank buiten en nu dus camper kussenhoezen. Perfect alles!

We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Voor meer informatie of het wijzigen van instellen kijk je naar ons cookiebeleid.