de stoel van nofruit

Een eigenwijze stoel. Die slim en logisch in elkaar zit. Met natuurlijk veel zitcomfort. 

Het ontwerp

De MATE is ontworpen door Ed van Veldhoven, bekend van Holland Vormgevers en Ruig Objects. Zijn ontwerpen kenmerken zich doordat hij het altijd zo logisch en simpel mogelijk houdt. Dat zie je ook meteen als je naar deze stoel kijkt. Uiteindelijk ervaar je dat zelf ook, want eenmaal thuisbezorgd zet je hem zelf in elkaar. Zo wordt de MATE van begin tot einde écht van jou!


Voor nu hebben we enkel nog deze stoel, maar in de toekomst komen er andere varianten bij. Simpelweg doordat het zo ontworpen is dat de zijkanten altijd hetzelfde blijven. Met de lengte van de tussenliggende latten bepaal je uiteindelijk zelf of je voor een stoel of een bankje kiest. Of een gezellige loveseat.

stoel

Berkenmultiplex of HPL 

De MATE wordt gemaakt van onbehandeld berkenmultiplex van 18 mm. Daarnaast is er ook een variant met een witte HPL toplaag geperst op berkenmultiplex. Het bijzondere aan de afwerking van de stoel zijn de rondingen aan de zijkanten en de latten. Daar zie je de liefde voor het vak van een meubelmaker. Zoals alle producten van nofruit wordt ook de MATE gemaakt in een Nederlands atelier.

Goed voor jou, goed voor onze wereld

De verbindingen van de MATE zijn duidelijk zichtbaar en worden vastgezet met schroeven. Het ontwerp is zo gemaakt dat er zo min mogelijk schroeven gebruikt worden. Dat was een duidelijke eis van de ontwerper toen hij aan het ontwerp begon. Een andere eis was dat de stoel zodanig uit een houten plaat wordt gezaagd dat er zo min mogelijk rest-afval overblijft. En dat is gelukt. Op deze manier willen we goed doen voor onze wereld.

tafels
tafels

Welke kussens kies jij?

De kussens voor de stoel ontwerp je helemaal zelf. Kies je voor gesloten kussens of open kussens in de rug? Maak ze helemaal naar je eigen wensen. Wil je de zijkanten in een andere kleur, de bovenkant in een ander motief dan de onderkant? Je mag het helemaal zelf bepalen. Ontwerp je eigen kussens precies zoals jij het wil hebben. En wil je de kussens een rustigere uitstraling geven, dan kies je voor één vaste kleur. Het resultaat van je ontwerp zie je direct in 3D op je scherm.


Je draait zelf de schroeven vast

De MATE krijg je als bouwpakket binnen, flat-packed inclusief die paar schroeven die nodig zijn. Met een handleiding die nog makkelijker leest dan een boek van Nijntje. Want een stoel die logisch en simpel in elkaar zit heeft aan een half woord voldoende.


tafels